Annina Häyrinen

  • Eläintenkouluttaja (at)

Annina on suorittanut eläintenkouluttajan ammattitutkinnon sekä kouluttanut kursseilla jo useamman vuoden. Eläimet ovat aina kuuluneet Anninan elämään. Ensimmäisen oman koiran hän sai jo vuonna 1985 ja siitä lähtien koirat ovat olleet iso osa elämää. Anninalle on tärkeää rakentaa koiran kanssa hyvä kumppanuus. Koiran luottamus omistajaan ja ympäristöön muodostuu yhteisten hyvien kokemusten kautta. Tavoitteena on rento, iloinen ja itsevarma koira.

Annina on kokeillut monia koiraharrastuslajeja, kunnes löysi oman rakkaan lajin pelastuskoiratoiminnasta. Annina on ollut aktiivisesti mukana pelastuskoiratoiminnassa vuodesta 2007 ja kouluttajana vuodesta 2013. Käyttökoirien koulutus on ollut hurjan mielenkiintoista ja tekniikkakoulutuksen lisäksi isossa roolissa on koiran ja omistajan välinen suhde ja yhteistyö. Käyttökoiran tulee työskennellä omistajalle ja jaksaa tehdä töitä motivoituneesti useita tunteja kerrallaan. Pelastuskoiratoiminnassa Anninan työparina o tällä hetkellä rescuekoira Ira. Hälytysryhmässä he ovat olleet vuodesta 2018 suoritettuaan Virta-käyttöönottotarkastuksen.

Toisena harrastuksena Anninalla on erilaisten hajujen etsintä koirien kanssa. Syksyisin sienet ja tryffelit, muina aikoina taitoja hiotaan nosework hajuja etsimällä.

Kodinvaihtajat ja rescuekoirat ja niiden sopeuttaminen uuteen kotiin on lähellä Anninan sydäntä ja kaksi viimeisintä laumanjäsentä on rescuekoiria Rodokselta. Tällä hetkellä eläinlaumaan kuuluu kolme koiraa, neljä kissaa ja tyttären lemmikki kuningaspyton.

Anninan kurssit löydät täältä