Tästä alkaa matka kohti tyytyväistä toipumista!

Tyytyväinen toipilas -verkkokurssin tarkoituksena on tarjota toipilaalle tekemistä neljän viikon ajaksi! Toipilasaika on usein tylsää koiralle ja aika raskasta omistajalle. Kurssin tarkoituksena on tarjota ideoita ja vinkkejä, miten toipilaalle voi tarjota virikkeitä ja aktivointia, vaikka esimerkiksi liikkumistila olisi rajattu pieneen alueeseen.
Mielekäs arjen sisältö ja henkistä hyvinvointia lisäävät harjoitukset auttavat myös toipumisessa.

Sisältö on laaja ja kaikkea ei tarvitse tehdä. On tärkeää muistaa, että toipilas tarvitsee myös lepoa. Valitse kunkin viikon listasta virikkeet, jotka tuntuvat teille parhailta.

Virikkeiden tarkoitus on lisätä koiran hyvinvointia.
Huomioi siis seuraavat asiat ennen aloitusta ja harjoituksia valitessasi/tehdessäsi:

– Käytä aina positiiviseen vahvistamiseen perustuvia menetelmiä eli palkitse koiraa
– Pidä viriketuokiot lyhyenä – toipilas tarvitsee RUNSAASTI lepoa. Muutama lyhyt virikehetki palvelee toipumista paremmin, kuin pidemmät harjoitukset
– Virikkeet voi tarjoilla myös ulkona! Mikäli on mahdollisuus olla rauhallisessa paikassa ulkona, esim. virikeruokailua voi toteuttaa myös siellä. Tällöin koira saa myös ympäristöstä virikkeitä ja nauttia ulkoilmasta, vaikkei voisikaan lenkkeillä.
– Ota aina huomioon oman koiran tilanne ja jos jokin virike mietityttää, keskustele siitä ensin koiraa hoitavien eläinlääketieteen ammattilaisten kanssa.

– Mikäli jokin virike lisää koirasi oireilua tai aiheuttaa kipua, epämukavuutta tai kiihtymystä, on sen tekeminen lopetettava välittömästi.

This entry was posted in . Bookmark the permalink.