Kevään 2023 Kehät kivoiksi™ -kiertue starttaa Turusta, jonka jälkeen suunnataan Tampereelle ja viimeisenä pidetään treenit Helsingissä! Kiertueeseen kuuluu verkkoluento maanantaina 8.5. klo 18 ja sen jälkeen käytännön treenit toteutetaan eri halleilla eri kaupungeissa.

Turun treenit järjestetään perjantaina 12.5. Pawsiteamin Pawcity -hallila, Tampereen treenit järjestetään sunnuntaina 14.5. Pawsiteamin Miäletön -hallilla ja Helsingin treenit la 20.5. Pawsiteamin Huikea -hallilla.

Kehät kivoiksi™ -näyttelytreeni on tarkoitettu kaiken ikäisille koirille. Treenin aikana opetellaan käsittelyä, liikkumista ja häiriöitä lämpimässä koulutushallissa, koiralähtöisesti ja positiivisesti vahvistaen. Treeneihin voi tulla sekä näyttelyihin tähtäävät, että näyttelyissä jo käyneet koirat. Tähtäämme eritoten koiralähtöisyyteen ja siihen, että opetetaan koira sietämisen sijaan myös pitämään esimerkiksi käsittelystä – mitään ei tehdä väkisin, vaan yhteistyössä koiran kanssa. Kurssilla opettelemme myös seisomista, liikkumista ja ryhtiä eri kohteiden avulla, millä koirasta saadaan varmasti aktiivinen toimija myös tässä lajissa!

Treeneissä otetaan huomioon koira eläimenä ja miten se oppii ja tuntee, ei siis vain tehdä koiraLLE vaan opetetaan ja opetellaan yhdessä koiran kanSSA!

Kiertue starttaa verkkoluennolla maanantaina 8.5. klo 18. Luennolla käsitellään näyttelykoiran tärkeimpiä taitoja, oppimiseen vaikuttavia asioita sekä mitä kaikkea näyttelykäyntien ympärillä tapahtuu.
Mikäli et pääse käytännön treeneihin, voit ostaa myös pelkän luentopaikan.

Näyttelytreenien kouluttajana toimii pitkän näyttelytaustan eri rotuisten koirien kanssa omaava Anna Sydänheimo, joka on toiminut useita vuosia SKL:n pätevöitynä kehäsihteerinä, on omaehtoiseen käsittelyyn erikoistunut eläintenkouluttaja (at) sekä eläinten käyttäytymistieteilijä (BSc Hons) ja eläinten käyttäytymistutkija. Annan tavoitteena on tuoda positiivisen vahvistamisen ja koiran osallistamisen ideologiaa vahvemmin myös näyttelykehiin. Oli tavoitteena sitten kerran kehässä pyörähtäminen tai pidempi näyttelyura, tärkeintä on, että sekä koira että ohjaaja nauttivat näyttelyharrastuksesta!