Kehät kivoiksi™ -kiertue starttaa Tampereelta ja välissä koukkaamme Jyväskylässä (treenit jo ennakkoon varattuna täynnä), Kuopiossa ja Oulussa sekä päädymme takaisin Turkuun! Kiertueeseen kuuluu verkkoluento perjantaina 22.10. klo 18 ja sen jälkeen käytännön treenit toteutetaan eri halleilla eri kaupungeissa.

Tampereen treenit järjestetään lauantaina 23.10. Pawsiteamin Miäletön hallilla, Kuopion treenit 26.10. Koiramekassa ja Oulun treenit 29.10. OSTY ry:n Toppilan hallilla ja Turun treenit 6.11. Pawsiteamin Jes-hallilla.
Oulun treeneissä myös mahdollisuus kuvauttaa koira.

Kehät kivoiksi™ -näyttelytreeni on tarkoitettu kaiken ikäisille koirille. Treenin aikana opetellaan käsittelyä, liikkumista ja häiriöitä lämpimässä koulutushallissa, koiralähtöisesti ja positiivisesti vahvistaen. Treeneihin voi tulla sekä näyttelyihin tähtäävät, että näyttelyissä jo käyneet koirat. Tähtäämme eritoten koiralähtöisyyteen ja siihen, että opetetaan koira sietämisen sijaan myös pitämään esimerkiksi käsittelystä – mitään ei tehdä väkisin, vaan yhteistyössä koiran kanssa. Kurssilla opettelemme myös seisomista, liikkumista ja ryhtiä eri kohteiden avulla, millä koirasta saadaan varmasti aktiivinen toimija myös tässä lajissa!

Treeneissä otetaan huomioon koira eläimenä ja miten se oppii ja tuntee, ei siis vain tehdä koiraLLE vaan opetetaan ja opetellaan yhdessä koiran kanSSA!

Kiertue starttaa verkkoluennolla perjantaina 22.10. klo 18. Luennolla käsitellään näyttelykoiran tärkeimpiä taitoja, oppimiseen vaikuttavia asioita sekä mitä kaikkea näyttelykäyntien ympärillä tapahtuu.
Mikäli et pääse käytännön treeneihin, voit ostaa myös pelkän luentopaikan.

Näyttelytreenien kouluttajana toimii pitkän näyttelytaustan eri rotuisten koirien kanssa omaava Anna Sydänheimo, joka on SKL:n pätevöity kehäsihteeri, omaehtoiseen käsittelyyn erikoistunut eläintenkouluttaja (at) sekä opiskelee tällä hetkellä Portsmouthin yliopistossa eläinten käyttäytymistieteitä (BSc). Annan tavoitteena on tuoda positiivisen vahvistamisen ja omaehtoisuuden ideologiaa vahvemmin myös näyttelykehiin. Oli tavoitteena sitten kerran kehässä pyörähtäminen tai pidempi näyttelyura, tärkeintä on, että sekä koira että ohjaaja nauttivat näyttelyharrastuksesta!