Kiva Käsittelijä® Klinikka -koulutus

Kiva Käsittelijä® Klinikan henkilökunta on koulutettu käsittelemään eläinlääkärikäyntiä kokonaisvaltaisena kokemuksena, minimoiden ylimääräisen stressin tuottamisen eläimelle.

Kiva käsittelijä® – Klinikka -koulutuksesta henkilökunta saa työkaluja siihen, miten tehdä asiakaskokemuksesta miellyttävä kaikille osapuolille sekä parantaa työturvallisuutta ja viihtyvyyttä omassa työssään. Koulutukseen kuuluu mm. käytännön käsittelykoulutusta, joka tähtää stressin minimoimiseen, kokonaisvaltaisten käyntien eri osien huomioonottamista, moniammatillisen yhteistyön vahvistamista, asiakkaan kanssa kommunikoimista ja käyntiä sujuvoittavia materiaaleja sekä tuhdit käytännön esimerkkeihin sidotut teoriapaketit näiden teemojen ympärillä niin kissojen kuin koirien kanssa.

Kiva käsittelijä® Klinikka -koulutukseen sisältyy n. 15h koulutusta, joista osa on luentomuodossa ja osa käytännön koulutusta. Lisäksi koulutukseen sisältyy materiaaleja, joiden avulla saa sujuvoitettua eläinlääkärikäyntejä sekä eläinlääkärin, asiakkaan ja tarvittaessa kouluttajan yhteydenpitoa. Lopullinen koulutuksen sisältö ja kesto räätälöidään aina klinikkakohtaisesti.

Kiva käsittelijä® Klinikka -koulutus sopii kaikille klinikoille, jotka haluavat parantaa henkilökunnan työturvallisuutta sekä työssä viihtymistä sekä tarjota asiakkaille miellyttävän käyntikokemuksen.

Koulutus perustuu viimeisimpään tutkittuun tietoon sekä vankkaan käytännön osaamiseen koiran kokemusmaailmasta, käsittelystä ja kivusta. Kouluttajina toimivat käsittelyyn erikoistunut eläintenkouluttaja (at), eläinten käyttäytymistieteilijä ja -tutkija Anna Sydänheimo sekä käytösongelmiin erikoistunut eläintenkouluttaja (at) Lotta Koistinen ja kissojen käyttäytymiseen erikoistunut eläintenkouluttaja (at) Riikka Ala-Hulkko.

Koulutuksen tavoitteet:

  • Stressin minimoiminen hoitotoimenpiteissä ja käynneillä
   • Työturvallisuuden ja viihtyvyyden parantaminen
   • Asiakastyytyväisyyden parantaminen
   • Ympäristön muokkaaminen
  • Ongelmakäyttäytymisen ymmärryksen lisääntyminen kissoilla ja koirilla
  • Asiakaskäyntien sujuvoittaminen
  • Moniammatillisen yhteistyön vahvistaminen
  • Arvopohjaisen viestinnän selkiyttäminen

Kysy lisää sisällöstä ja pyydä tarjous omalle klinikallesi sähköpostitse anna@pawsiteam.fi

vastuukouluttaja – anna sydänheimo

Anna on ammattitutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja sekä opiskelee tällä hetkellä eläinten käyttäytymistieteitä (BSc) Portsmouthin yliopistossa. Anna tekee parhaillaan kandin tutkimustaan koirien käsittelystä.

Anna on kouluttanut vuorovaikutteista käsittelyä vuodesta 2017 ja on mm. vetänyt ensimmäisiä omaehtoisen käsittelyn kursseja Suomessa. Anna on kouluttanut stressittömän käsittelyn ja käyntien pariin mm. eläinlääkäreitä, klinikkahoitajia, eläinlääkäriopiskelijoita sekä muita koira-alan ammattilaisia. Anna on itse kouluttautunut käsittelyn osalta useiden eri huippukouluttajien opissa (mm. Eva Bertilsson, Emelie Johnson Vegh sekä Laura Monaco Torelli) sekä on Fear Free -sertifioitu kouluttaja.

Kouluttaja lotta koistinen

Lotta on kouluttanut jo vuosia koirakoulu Pawsiteamilla sekä hoitanut suurimman osan käytösneuvonta-asiakkaista. Lotalla on vankka kokemus erilaisten käytösongelmien hoidosta sekä tiiviistä kouluttajan ja eläinlääkärin yhteistyöstä. Lotta on suorittanut myös Kiva Käsittelijä® -kouluttajakoulutuksen.

Lotta on suorittanut eläintenkouluttajan ammattitutkinnon sekä valmistunut ongelmakoirakouluttajaksi. Lotta on perehtynyt erityisesti arkojen ja pelokkaiden koirien kouluttamiseen ja kuntouttamiseen. Näiden opintojen lisäksi Lotta kouluttautuu jatkuvasti lisää eri kouluttajien opeissa. Lotta on aiemmalta koulutukseltaan filosofian maisteri, ja vuosien tutkijatausta eri yliopistoissa antaa hyvät valmiudet oppia uutta ja tarkastella kriittisesti koiriin ja näiden koulutukseen liittyvää tutkimusta. Erityisen lähellä hänen sydäntään ovat kodinvaihtajat ja rescue-koirat, joilla välttämättä ei ole koskaan ollutkaan kotia. Lotan erityisosaamiseen kuuluvat erityisesti erilaiset pelkotilat ja yksinolo-ongelmat.