Annamari Kukko

  • Eläinten kouluttamisen perusopinnot (Suomen eläinkoulutuskeskus)

Annamari on siviiliammatiltaan insinööri ja onkin kiinnostunut koulutuksen pilkkomisesta osatekijöihinsä ja niiden opettamisesta iloisella ja koiralähtöisellä tavalla. Hänelle on tärkeää että sekä koiralla että ihmisellä on työkalupakissaan ne taidot joita koulutuksessa etenemiseen ja arkielämän sujuvuuteen tarvitaan, silloin yhteispeli ja luottamus koiran ja ihmisen välillä ovat parhaimmillaan. Kouluttajana Annamaria kiehtoo sekä koirien että ihmisten yksilöllisyyden huomiointi ja on kiinnostavaa löytää juuri kyseiselle koirakolle sopiva tapa oppia.

Annamarin kotoa löytyy kaksi koiraa: paimenkoiramix ja beauceron, joiden kanssa elämä ei koskaan ole tylsää eikä vauhtia puutu. Kahden koiransa kanssa Annamari on puuhaillut monenlaista tempputreenistä suppilovahveroiden etsintään. Pääharrastukseksi on muodostunut rally-toko, jossa Annamari myös kilpailee. Rally-tokossa miellyttää hyvä fiilis ja tehtävien harjoittelu yhdessä ja onkin ihanaa nähdä kuinka innoissaan koirat siitä ovat. Toinen sydäntä lähellä oleva aihealue on hihnakäytös. Hihnalenkillä vastaan voi tulla melkein mitä tahansa ja siksi Annamarille onkin tärkeää harjoitella etukäteen taidot, joita vaikeissa tilanteissa voi tarvita. Kahden ison ja vauhdikkaan koiran kanssa liikkuminen on saanut Annamarin arvostamaan kunnolla harjoiteltuja pohjataitoja ja ihmisen ja koiran välistä yhteispeliä ja kontaktia, jotka tekevät lenkkeilystä mukavaa ja leppoisaa yhteistä puuhaa josta molemmat osapuolet nauttivat. 

Kouluttajana Annamari on uransa alkutaipaleella, mutta on vuosien aikana kouluttautunut runsaasti eri kouluttajilla ja suorittaa Suomen Eläinkoulutuskeskuksessa käyttäytymistieteeseen perustuvia perusopintoja. Annamari on laajasti innostunut eläintenkoulutuksesta ja on koirien lisäksi kouluttanut mm. marsuja ja omaa myös pitkän taustan hevosten kanssa.

Annamarin koulutukset löydät täältä