Charlotta Carpelan

  • Eläintenhoitaja (at)

Charlotta on eläinrakas luontonörtti, jonka erityisiin kiinnostuksenkohtiin kuuluu kaikenlaisten eläinten lajityypillinen käyttäytyminen ja sen mahdollistaminen arjessa. Siten virikkeellistäminen, arkatassujen osallistava kouluttaminen sekä eläimen ja ihmisen välinen kommunikointi nousevatkin Charlotan vavhuuksiin kouluttajana. 

Charlotan kotoa löytyy kaksi rescuetaustaista koiraa: kyläkoira Frodo ja laumanvartijamix Pepsi. Lisäksi porukkaa kaunistaa myös kodinvaihtaja, kissarouva Norris ja lukuisia selkärangattomia terraarioasukkeja. 

Charlotta harrastaa omien koiriensa kanssa yhteisen hauskanpitohöntsäilyn, retkeilyn ja arjen taitojen kehittämisen ohella äänipainikkeita aktiivisesti, ja onkin intohimoisesti pyrkinyt tuomaan uutta harrastusta ja sen hyötyjä näkyville. Charlotan kotoa löytyy jo yli 30 päivittäisessä käytössä olevaa kommunikaatiopainiketta.

Charlotta on suorittanut maatalousalan perustutkinnon, eläintenhoidon osaamisalan tutkinnon. Jatko-opinnot suuntaavat pieneläinklinikkalle, jonne Charlotan haaveena olisi tuoda koulutuksellista näkökulmaa ja ennakoivaa, eläinlähtöistä käsittelyä.

Charlotan koulutukset löydät täältä