Elina Suoranta

  • Eläintenkouluttaja (at)
  • Eläintenkouluttaja (eat, valmistuu keväällä 2024)

Elina ollut koirien ja eläinten parissa ihan lapsesta asti ja omia koiria on ollut liki kahdenkymmenen vuoden ajan. Eläintenkouluttajan ammattitutkinnon (at) Elina suoritti vuonna 2019. Vuonna 2022 Elina aloitti eläintenkouluttajan erikoisammattitutkinnon (eat) opiskelun ja siinä hän erikoistuu eläinten ongelmakäytösten hoitoon ja käytösneuvontaan. Valmistuminen erikoisammattitutkintoon tapahtuu keväällä 2024.

Elina jo ennen mitään näitä opintoja toiminut agilityn ja TOKO:n koulutusohjaajana usean vuoden ajan koiraharrastusyhdistyksessä. Lisäksi Elina on työskennellyt lähes viisi vuotta pentukouluttajana Vantaan Opaskoirakoululla alle soveltuvuustesti-ikäisten opaspentujen ja heidän hoitoperheidensä kanssa. Opaskoirakoululla hänen työnsä pääosin oli opaspentujen hoitoperheiden ohjaamista ja opaspennuille perustaitojen opettamista. Pentujen ja nuorten koirien kouluttaminen, sekä heidän omistajien ohjaaminen ovat erityisen lähellä hänen sydäntään. Opaskoirakoulun lisäksi Elina on kouluttanut useilla koirakouluilla vuodesta 2018 alkaen.

Elina kouluttaa mielellään pennuille ja nuorille koirille arjentaitoja, mutta erityisesti Pawsiteamilla hän kouluttaa eri koiraharrastuslajeja, joista päälajina Rally-tokoa. Elina kouluttaa Rally-tokossa alkeita, alkeiden jatkokursseja, ylempiin luokkiin valmistavia kursseja ja myös ylempien luokkien kursseja. Myös ratakursseja, joten siis rallyssa on todella monipuolisesti eri vaihtoehtoja tarjolla Elinan kursseilla. Näiden lisäksi Elina kouluttaa myös Noseworkin alkeita, Koiratanssin alkeita, TOKO:a ja Lajikokeilukursseja. Myös erilaiset kehonhallinta, Temppukurssit ja koiran Aktivointikurssit, missä lisätään koiran hyvinvointia monipuolisesti, kuuluvat kursseihin, mitä hän mielellään pitää.

Elinan periaate on, että koulutuksessa mennään koiran, mutta myös ihmisen hyvinvointi edellä. Kursseillaan hän haluaa oppimisen olevan mukavaa ja sellaista, että tunnin jälkeen molemmilla on innostunut ja iloinen mielentila. Kaikki hänen opetusmetodit perustuvat positiiviseen vahvistamiseen, ja tämä pätee myös omistajiin. Elina haluaa, että hänen kurssinsa ovat sekä koirillenne, että teille omistajille kivoja yhteisiä hetkiä ja hänen tavoitteenansa on, että koirasi ja sinun yhteiselosi arjessa muuttuu toimivammaksi, suhteenne vahvistuu ja opitte yhdessä uusia taitoja. Elina mielestä parasta kouluttamisessa on nähdä onnistumisen ilo koirien ja omistajien silmissä!

Elinalla on itsellään kolme kääpiövillakoiraa: Nelli lähes 14v, Myy 10v ja Ronja 8v. Elina on harrastanut tavoitteellisesti koiriensa kanssa agilitya, TOKO:a ja Rally-tokoa.

Tervetuloa Elinan kursseille, oppimaan ja nauttimaan yhdessä koirasi kanssa harrastamisesta ja puuhailusta!

Elinan koulutukset löydät täältä

[/section]