Sami Stenholm

  • Eläintenkouluttaja (at)
  • Kiva Käsittelijä® -kouluttaja

Koirat ovat aina kiinnostaneet Samia ja heidän perheessä onkin ollut koiria aina, ei niinkään harrastuksien takia vaan he ovat olleet enemmän perheenjäseniä.

Sami eksyi toden teolla kouluttamisen maailmaan ensimmäisen oman australianpaimenkoiransa myötä. Tällöin hän huomasikin pian kuinka palkitsevaa ja kivaa kaikki koiran kanssa tekeminen on ja halusi oppia enemmän! Sami on todella motivoitunut kehittymään ja tavoitteena onkin koko ajan oppia ymmärtämään paremmin koiria.

Sami suoritti eläintenkouluttajan ammatitutkinnon Taitotalossa ja kouluttautuu jatkuvasti erilaisissa seminaareissa ja koulutuspäivissä. Opinnoissa toisena eläinlajina Samilla oli kanat ja kotoa löytyvien kotkottajien kanssa treenaillaankin ahkerasti mm. käsittelyn tukitaitoja. Samilla on australianpaimenkoira Bono, jonka kanssa harrastetaan rally-tokoa ja noseworkiä.

Samille tärkeintä kouluttamisessa on nähdä koiran ja omistajan saumaton yhteistyö, niin että molemmilla on mukavaa. Hyvät arjen taidot, yhteistyö ja luottamus luovat elämänmittaisen perustan ihmisen ja koiran välille ja hän haluaakin antaa keinoja siihen jokaiselle kursseillensa tuleville. Kursseilla koira saa olla koira ja keksitään yhdessä keinot, miten yhteiselo ja harrastaminen sujuisi molempia motivoivalla tavalla! Parhaat tulokset saadaan kouluttamalla koiria positiivisen vahvistamisen keinoin ja kuuntelemalla koiraa, koiran ehdoilla.

 

Samin koulutukset löydät täältä