Koiran valinnan mahdollisuudet hoitotoimenpiteissä
Miten voisimme tehdä hoitotoimenpiteistä koirille mahdollisimman miellyttäviä? Entä jos koira saisikin itse päättää milloin pitää taukoa ja milloin voi taas jatkaa?
Käsittelykurssi on tarkoitettu koirille, joilla on joko ongelmia hoitotoimenpiteissä tai ne eivät muuten nauti niistä. Kurssilla opettelemme uusia tekniikoita hoitotoimenpiteisiin, joiden avulla saadaan koira aktiiviseksi toimijaksi käsiteltäessä! Käydään läpi, miten koiralle pystyy opettamaan positiivisen vahvistamisen kautta startti- ja stoppinappulat eli miten opetetaan koira kertomaan, koska pitää taukoa, sekä erilaisia tekniikoita arjen hoitotoimenpiteiden helpottamiseksi. Näiden avulla esimerkiksi harjaushetkistä tai kynsienleikkuusta tuleekin välttämättömän pahan sijaan mukava yhteinen hetki. Koira ei enää juokse karkuun nähdessään kynsisakset vaan se ehkä juokseekin innoissaan kynsisaksien luo! Käsittelytoimet ovat iso osa arjen rutiineja ja tekemällä niistä vuorovaikutteisia, paineettomia hetkiä, myös koiran ja omistajan välinen suhde paranee.
Hoitotoimista on tullut kivoja! Koira on rentoutunut ja luottamussuhde vahvistunut!
Käsittelykurssiin kuuluu interaktiivinen luento verkossa, joka kestää n.2h ja jonka lopussa aloitamme koulutussuunnitelmien teon, sekä suljettu facebook –ryhmä, jossa käydään videoiden avulla läpi kurssilaisten etenemistä. Osallistumalla kurssille, sitoudut harjoittelemaan ja lataamaan videoita harjoituksistasi ryhmään. Ohjaaja kommentoi ryhmään aktiivisesti viiden viikon ajan, sekä koirakkopaikkalaiset saavat myös pohdintatehtäviä aiheen tiimoilta. Käytännön harjoituksia koirien kanssa ei ole, sillä näitä taitoja on tärkeää opetella häiriöttömässä tilassa. Laitathan ilmoittautumisen yhteydessä, mitkä ovat teidän ongelmakohdat hoitotoimenpiteissä.
Voit ostaa myös paikan pelkälle luennolle.
Kouluttajana toimii omaehtoiseen käsittelyyn erikoistunut eläintenkouluttaja (AT), eläinten käyttäytymistieteiden opiskelija (BSc) Anna Sydänheimo. Annalla on aina ollut turkkikoiria (bichon frisé, englanninsetteri ja vanhaenglanninlammaskoiria), joten hoitotoimenpiteiden mukavuus ja koiran niistä aidosti nauttiminen on Annalle sydämen asia. Anna on mm. ensimmäisenä Suomessa pitänyt omaehtoisen käsittelyn pitkiä kursseja ja käykin ympäri Suomea luennoimassa ja kouluttamassa aiheesta.
Anna on saanut omaehtoisuudesta hoitotoimenpiteissä merkittävimmin oppia Eva Bertilssonilta ja Laura Monaco Torellilta, sekä opiskellut näitä metodeja useampaan otteeseen, mm. Co-operative care -leirillä Ruotsissa.
Tervetuloa tekemään käsittelyhetkistä yhteinen vuorovaikutteinen hetki
Lue lisää aiheesta blogikirjoituksissa Omaehtoinen käsittely, mitä se on? ja Kivaa käsittelyä