Ilolan tila

Ilolan tila sijaitsee Salon Hajalassa kauniin Kuninkaantien varrella, n. puolen tunnin ajomatkan päässä Turusta ja 1h 20min Helsingistä. Tilalla asustelee neljä laamaa, neljä kanaa, kukko ja koiria.

Pawsiteam järjestää tilalla tilauksesta laamaelämyksiä, laamojen koulutuspäiviä sekä maastokursseja koirille. Kaikki nämä palvelut pystyt varaamaan täältä.


Vierailut
Haluamme taata laamoillemme mahdollisimman virikkeellisen ja lajityypillisen elämän, joten vierailuja tehdään vain rajoitettu määrä ja vierailu on aina sovittava erikseen etukäteen. Vierailut ovat aina eksklusiivisia yhden ryhmän vierailuja. Maksimimäärä laamaelämys -ryhmälle on 5 henkilöä.

Isompien ryhmien osalta esim. työporukat, ole yhteydessä sähköpostitse anna@pawsiteam.fi ,niin voimme räätälöidä teille sopivan kokonaisuuden!


Palvelupaketit


 • Laamaelämys
  Kenelle:
  kaikille laamoista kiinnostuneille
  Sisältö: Laamaelämys on n. 1,5h mittainen tutustumismatka laamojen maailmaan. Saatte tietoa laamoista ja sen jälkeen pääsette ruokkimaan laamoja, tekemään niiden kanssa erilaisia temppuja sekä koittamaan laaman kouluttamista ja virikkeistämistä.
  Hinta: 150e/ryhmä (1-5 hlö)
  Lisätiedot ja ilmoittautumiset täältä

 • Kehitä koulutustaitoja – Laamojen koulutuspäivä

  Kenelle:
  kaikille eläinten omistajille
  Sisältö: Teoriapaketti positiivisen kouluttamisen vaikutuksista eläimen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, käytännön koulutusta ja havainnointia, kahvi+lounas. Päivän kesto 5-6h
  Hinta: 195e/hlö
  Lisätiedot ja ilmoittautumiset täältä

Laamat

Laamat ovat kiehtovia ja suloisia eläimiä, joiden touhuja on mukava seurailla. Tilan laamoja on koulutettu positiivisesti vahvistamalla, joten ne suhtautuvat uteliaasti ja positiivisesti ihmisiin. Varsinkin nuorimmat laamat ovat aina valmiina opettelemaan uusia temppuja ja touhuilemaan ihmisten kanssa.

Kaikki toimintamme perustuu eläinten vapaaehtoiseen osallistumiseen ja positiiviseen vahvistamiseen, joten laamojen kanssa tehdyt aktiviteetit tapahtuvat tarhassa laamojen kanssa – jos laamat ovat jännittäviä, niitä on mahdollista myös ohjata ja ruokkia aidan takaa. Laamojen koulutuspäivät ja laamaelämykset ohjaa eläintenkouluttaja (at), eläinten käyttäytymistieteilijä ja -tutkija Anna Sydänheimo, joten saatte varmasti asianmukaista ja viimeisintä tietoa eläinten käyttäytymisestä ja niiden kanssa touhuamisesta.

Lena
s. 26.09.2021

Lena on oikea ”sylilaama”. Hän on aina innoissaan mukana touhuamassa, harjoiteltiin sitten hoitotoimenpiteitä tai agilityesteitä.

Fifi
s. 2.8.2020

Fifi on utelias laama, joka valloittaa isoilla silmillään. Fifi pitää ihmisten kanssa touhuiluista ja välillä nauttii kunnon leukarapsutuksista.

Felicia
s. 2010

Felicialla on rescuetausta ja hän on hieman pidättyväisempi ihmisten kanssa. Felicia pitää rauhallisista ihmisistä ja tuleekin mielellään syömään herkkuja kädestä.

Kanat

Tilalla asustaa myös 4 Jättikoch -rotuista kanaa – Amalia, Barbara, Adela ja Pälvi sekä Wyandotte -rotuinen kukko Nipsu.

Kanat tepastelevat suurimman osan vuodesta vapaana laamojen kanssa samassa aitauksessa. Vapaana ne pääsevät toteuttamaan lajityypillisiä tarpeitaan – kuopimista, nokkimista, kylpemistä ja sosiaalisia taitoja.

Kanat saattavat hieman arastella vieraita ihmisiä, mutta kotiväen kanssa saatat nähdä niiden juoksevan hurjaa vauhtia ihmisten luo herkkujen toivossa. Jos näet kanan makaamassa kyljellään auringossa, älä pelästy – ne rakastavat ottaa aurinkokylpyjä kesäisin.