Kiva Käsittelijä® -koulutus

Koulutus sopii kaikille, jotka työskentelevät koirien kanssa. Esimerkiksi eläinlääkärit, trimmaajat, eläintenhoitajat, hierojat ja eläinfysioterapeutit hyötyvät käsittelyn täydennyskoulutuksesta osana työtehtäviään. Eläintenkouluttajien kannattaa hakeutua Kiva Käsittelijä® -kouluttajakoulutukseen!

Kiva käsittelijä® on ammattilainen, joka on perehtynyt omaehtoisuuteen ja koiran stressittömään käsittelyyn. Kiva käsittelijä® tähtää aina työssään eläinten kanssa siihen, että käsittelytilanteet tuottavat mahdollisimman vähän stressiä eläimelle ja käsittely tehdään yhteistyössä.

Kiva käsittelijä® -koulutuksesta saat työkaluja siihen, miten tehdä käsittelytilanteista mahdollisimman stressittömiä niin koiralle, omistajalle, kuin itsellekin. Yhteistyön ja vuorovaikutuksen ymmärtämisen avulla myös työturvallisuus kasvaa. Töitä on myös huomattavasti mukavampi tehdä, kun pystyy toimimaan yhteistyössä koiran kanssa.

Kiva käsittelijä® on hyvä tapa viestittää asiakkaille, millaisia toimintatapoja käsittelyyn sovelletaan sekä mikä on yrityksen/toimijan arvopohja. Asiakkaat arvostavat yhä enemmän koiralähtöistä käsittelyä ja lähestymistapaa, joten saat varmasti lisäarvoa työllesi koulutuksen myötä.

Kiva käsittelijä® -koulutukseen sisältyy 4 luentopäivää (3-4h) etänä, yhteinen keskustelutapahtuma projekteista etänä sekä yksi käytännön päivä, jossa tulee olla läsnä. Lisäksi koulutukseen sisältyy lisämateriaalia ja tehtäviä joka aihealueeseen.
Käytännön toteutukseen voi osallistua joko Helsingissä 25.5. tai Kaarinassa 26.5 oman toiveen mukaan.

Päästäkseen läpi, tulee opiskelijan osoittaa osaamisensa hoitotoimenpideprojektin, sekä tehtävien muodossa. Läpäistyään koulutuksen, saa käyttää arvostettua Kiva käsittelijä® -titteliä, sekä saa yhteystietonsa Kiva käsittelijä -listalle ja pääsee osaksi Kiva Käsittelijä® -yhteisöä.

Koulutukseen kuuluu seuraavat osa-alueet:

  • Eläimen oppiminen
  • Yhteistyö, vuorovaikutus ja omaehtoisuus hoitotoimenpiteissä
  • Pätevä potilas – kuinka soveltaa omaehtoisuutta ja pienimmän stressin periaatetta asiakastapauksissa
  • Koiran kommunikaatio
  • Oma projekti
  • Käytännön harjoitukset

Jokaisesta aiheesta on luento ja luennon pohjalta tehtäviä. Koulutuksen aikana opiskelijan tulee tehdä ja videoida käsittelyprojekti yhden koiran kanssa.

Koulutuksen hinta on 600e (+ alv 24%)

Kevään 2024 koulutus on TÄYNNÄ
Seuraava koulutus alkaa syksyllä 2024

Lähetä vapaamuotoinen hakemus osoitteeseen anna@pawsiteam.fi
Paikkoja on rajoitetusti.

 

 

 

vastuukouluttaja – anna sydänheimo

Anna on stressittömään käsittelyyn erikoistunut eläinten käyttäytymistieteilijä (BSc Hons) ja väitöskirjatutkija, sekä ammattitutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja.

Anna on stressittömän käsittelyn uranuurtaja ja onkin mm. vetänyt ensimmäisiä omaehtoisten hoitotoimenpiteiden kursseja sekä kehittänyt ensimmäisen stressittömän käsittelyn koulutuksen ammattilaisille Suomessa. Anna valmistui eläinten käyttäytymistieteiden (Applied animal behaviour science) kandiksi keväällä 2022 Portsmouthin yliopistosta. Kandin tutkimuksensa Anna teki valinnanvapauden ja hallinnan tunteen vaikutuksesta koiran hyvinvointiin käsittelytilanteessa. Käsittelytutkimuksesta on julkaistu myös vertaisarvioitu artikkeli ja se on herättänyt kansainvälistä kiinnostusta konferensseissa sekä muualla. Nyt Anna jatkaa kansainvälistä tutkimustyötä aiheen parissa väitöskirjatutkijana, joten luvassa on siis varmasti viimeisimpään tutkittuun tietoon perustuvaa koulutusta. Anna on kouluttautunut käsittelyn osalta useiden eri huippukouluttajien opissa (mm. Eva Bertilsson, Emelie Johnson Vegh sekä Laura Monaco Torelli) ja toiminut kouluttajana 10 vuoden ajan. Annan koulutuksista on pidetty laajalti ja hänen yhdistelmä käytännön osaamista sekä vankkaa teoriatietoa takaa sen, että koulutuksesta saa niin konkreettisia taitoja, kuin enemmän ymmärrystä käsittelytilanteita varten.