Kiva Käsittelijä -koulutus

Koulutus sopii kaikille, jotka työskentelevät koirien kanssa. Esimerkiksi eläinlääkärit, trimmaajat, eläintenhoitajat, hierojat ja eläinfysioterapeutit hyötyvät käsittelyn täydennyskoulutuksesta osana työtehtäviään. Eläintenkouluttajien kannattaa hakeutua Kiva Käsittelijä® -kouluttajakoulutukseen!

Kiva käsittelijä® on ammattilainen, joka on perehtynyt omaehtoisuuteen ja koiran stressittömään käsittelyyn. Kiva käsittelijä® tähtää aina työssään eläinten kanssa siihen, että käsittelytilanteet tuottavat mahdollisimman vähän stressiä eläimelle ja käsittely tehdään yhteistyössä.

Kiva käsittelijä® -koulutuksesta saat työkaluja siihen, miten tehdä käsittelytilanteista mahdollisimman stressittömiä niin koiralle, omistajalle, kuin itsellekin. Yhteistyön ja vuorovaikutuksen ymmärtämisen avulla myös työturvallisuus kasvaa. Töitä on myös huomattavasti mukavampi tehdä, kun pystyy toimimaan yhteistyössä koiran kanssa.

Kiva käsittelijä® on hyvä tapa viestittää asiakkaille, millaisia toimintatapoja käsittelyyn sovelletaan sekä mikä on yrityksen/toimijan arvopohja.

Kiva käsittelijä® -koulutukseen sisältyy 4 luentopäivää (3-4h) etänä, yksi yhteinen keskustelutapahtuma projekteista etänä sekä yksi käytännön päivä, jossa tulee olla läsnä. Käytännön toteutukseen voi osallistua joko Kaarinassa 2.12. tai Helsingissä 3.12. oman toiveen mukaan.


Päästäkseen läpi, tulee opiskelijan osoittaa osaamisensa hoitotoimenpideprojektin, sekä tehtävien muodossa. Läpäistyään koulutuksen, saa käyttää Kiva käsittelijä® -titteliä, sekä saa yhteystietonsa Kiva käsittelijä -listalle.

Koulutukseen kuuluu seuraavat osa-alueet:

  • Eläimen oppiminen
  • Yhteistyö, vuorovaikutus ja omaehtoisuus hoitotoimenpiteissä
  • Pätevä potilas – kuinka soveltaa omaehtoisuutta ja pienimmän stressin periaatetta asiakastapauksissa
  • Koiran kommunikaatio

Jokaisesta aiheesta on luento ja luennon pohjalta tehtäviä. Lisäksi koulutuksen aikana opiskelijan tulee tehdä ja videoida käsittelyprojekti yhden koiran kanssa.

Koulutuksen hinta on 600e (+ alv 24%)

Seuraava koulutus alkaa syksyllä 2023!

Lähetä vapaamuotoinen hakemus osoitteeseen anna@pawsiteam.fi
Paikkoja on rajoitetusti.

Alustavat koulutuspäivät 2023:

18.8. (etä, ilta)
26.8. (etä, ilta)
15.9. (etä, ilta)
6.10. (etä, ilta)
4.11. (etä, päivä)
´2.12./3.12. (lähi Kaarina tai Helsinki)

vastuukouluttaja – anna sydänheimo

Anna on stressittömään käsittelyyn erikoistunut eläinten käyttäytymistieteilijä (BSc Hons) ja -tutkija, sekä ammattitutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja.

Anna on kouluttanut stressitöntä käsittelyä vuodesta 2017 ja on mm. vetänyt ensimmäisiä omaehtoisten hoitotoimenpiteiden kursseja Suomessa. Annalla on pitkä historia turkkikoirien omistamisesta ja onkin konkreettisesti kokenut osallistavan käsittelyn hyödyt vuorovaikutuksessa ja hyvinvoinnissa. Anna on kouluttautunut käsittelyn osalta useiden eri huippukouluttajien opissa (mm. Eva Bertilsson, Emelie Johnson Vegh sekä Laura Monaco Torelli). Anna valmistui eläinten käyttäytymistieteiden (Applied animal behaviour science) kandiksi keväällä 2022 Portsmouthin yliopistosta. Kandin tutkimuksensa Anna teki valinnanvapauden ja hallinnan tunteen vaikutuksesta koiran hyvinvointiin käsittelytilanteessa ja jatkaa kansainvälistä tutkimustyötä aiheen parissa. Luvassa on siis varmasti viimeisimpään tutkittuun tietoon perustuvaa koulutusta.