Kouluttajat

Pawsiteam on Suomen eläintekouluttajat ry:n jäsen ja sitoudumme kaikissa koulutuksissamme yhdistyksen eettisiin sääntöihin.

Pawsiteam [pɔ:siti:m] ei ole vain nimensä puolesta positiivinen vaan se kiteyttää koko koirakoulumme ideologian – haluamme tuoda kaikkien ulottuville positiivisen vahvistamisen hyödyt ja tekniikat koulutuksessa, jotka perustuvat käyttäytymistieteisiin ja oppimispsykologiaan, sekä pyrkiä opettamaan nämä asiat yksinkertaisesti, hyvässä ilmapiirissä.

Anna perusti Pawsiteamin tavallisia koiranomistajia varten, auttamaan arjessa ja harrastuksissa. Vuosien varrella porukkaan on kertynyt huikea tiimi osaavia ammattilaisia, jotka jakavat samat arvot.
Sydämemme asiana on koirien kokonaisvaltainen hyvinvointi ja positiivinen koulutus tukee tätä, sekä omistajan ja koiran yhteistyön lujittumista. Kouluttajamme ovat alan ammattilaisia ja kouluttautuvat jatkuvasti uusien innovaatioiden parissa, joten meiltä saat varmasti ajankohtaisimman tiedon ja taidon.
Kokemustakin meiltä kaikilta löytyy runsaasti, niin koiramäärissä kuin tunneissa mitattuina, mutta mieli pysyy avoimena ja kokoajan opimme uutta.
Käy kurkkaamassa rodut, joita kouluttajamme ovat kouluttaneet.

Anna Sydänheimo

Anna on pienestä pitäen touhunnut eläinten kanssa ja vuosien varrella on tullut aktiivisesti harrastettua ja koitettua eri lajeja. Omia rotuja on ollut bichon frisé, englanninsetteri sekä vanhaenglanninlammaskoirat. Kaikki ovat olleet ja ovat yhä suuria koirapersoonia ja kokemusta on kertynyt valitettavasti myös paljon mm. kipukäyttäytymisestä. Tällä hetkellä Annalta löytyy kotoa 2 vanhaenglanninlammaskoiraa Kidi ja Dudi, sekä samassa taloudessa asustaa myös australianpaimenkoira Bono sekä liuta kanoja ja kolme laamaa.

Koska kaikki Annan koirat ovat olleet turkkikoiria, on myös käsittely ja hoitotoimenpiteet Annalle ihan erityinen sydämen asia. Annan erikoisosaamisalaa on käsittely, hoitotoimenpiteet, omaehtoisuus ja vuorovaikutus – ja nämä samat asiat pätevät niin eläinlääkärissä, kotona kuin näyttelykehissä. Ei ole mitään parempaa, kuin vuorovaikutteisuus näissä hetkissä koiran kanssa ja innokkaasti, aktiivisesti hoitotoimenpiteisiin osallistuva koira! Anna onkin ensimmäisenä Suomessa kouluttanut omaehtoisen käsittelyn pitkiä kursseja ja kouluttaa aiheesta niin koiranomistajia, kuin ammattilaisia esim. eläinlääkäreitä, trimmaajia, fysioterapeutteja, hoitajia jne Kiva Käsittelijä® -ohjelmassa. Anna on myös kehittänyt näyttelytreeneihin aivan omanlaisen, koiraa aktiivisesti osallistavan Kehät kivoiksi -konseptin, jota hän käy opettamassa ympäri Suomen,
Anna on suorittanut kansainvälisen Fear Free -sertifikaatin.
Tällä hetkellä Anna tekee tutkimusta kandintyöhönsä omaehtoisuudesta hoitotoimenpiteissä.

Koulutus

Anna kouluttajaura alkoi 2013 pääasiallisesti rally-tokon ja näyttelykurssien parissa. Tokon koulutusohjaajan pätevyyden hän suoritti 2014 ja kouluttautui rally-tokon koulutusohjaajaksi 2015, ollen ensimmäinen pätevöity koulutusohjaaja Turun seudulla. 2018 Anna suoritti Nose Work Finland ry:n noseworkin koulutusohjaajakurssin. Näyttelyitä Anna on harrastanut pienestä pitäen enemmän ja vähemmän, ja kouluttautuikin myös kehäsihteeriksi, jossa on päässyt näkemään näyttelyitä aivan eri silmällä. Anna opiskeli perusopinnot Suomen Eläinkoulutuskeskuksessa ja siitä jatkona suoritti eläintenkouluttajan ammattitutkinnon Amiedussa.

Kesällä 2022 Anna valmistui kandiksi (BSc Hons) eläinten käyttäytymistieteiden eli etologian koulutusohjelmassa Portsmouthin yliopistossa, Sparhsoltin kampuksella Englannissa. Anna teki kandin tutkimuksensa omaehtoisesta käsittelystä kynsien leikkaamisessa ja tutkimustyö jatkuu tämän aiheen tiimoilta tulevaisuudessakin. Samankaltaista yliopistotasoista akateemista koulutusta eläinten käyttäytymisestä ei toistaiseksi Suomessa ole tarjolla, joten tästä varmasti hyötyy kokonaisvaltaisesti myös niin Pawsiteamin oppilaat, kuin kouluttajatkin! Anna kouluttautuu myös jatkuvasti lisää ja yrittää osallistua mahdollisimman erilaisiin ja mielenkiintoisiin seminaareihin oppimaan uusia tuulia koulutuksen saralta. Mielenkiintoisimpia koulutuksia ovat olleet mm. IAABC:n kansainvälinen konferenssi Kaliforniassa, Co-operative Care –käsittelyleiri Ruotsissa (Eva Bertilsson ja Laura Monaco Torelli) sekä Claudia Fugazzan Do as I Do seminaarit.

Anna kouluttaa säännöllisesti omia vakiryhmiä sekä joitain kursseja Kaarinassa ja Turussa sekä säännöllisen epäsäännöllisesti Tampereella. Annalle ehdottoman tärkeää kaikissa koulutuksissa on se, että sekä koiralla että ohjaajalla on hauskaa ja mukava olla. Koulutusten johtava ajatus on se, että tehdään koiran kanSSA, ei koiraLLA. Tehtiin sitten tarkkoja koulutusteknisiä asioita, opetellaan arjen taitoja, ratkotaan ongelmakäyttäytymisiä tai hömpötellään jotain omaksi ilokseen – kaikki treeni ja yhdessä tekeminen ovat yhtä tärkeitä ja päämääränä tulee aina olla koiran ja omistajan hyvinvoinnin kasvattaminen.

Kouluttajat Turussa/Kaarinassa

Anu Rikkilä

Anu on tarkka, kokonaisvaltainen ja koiralähtöinen kouluttaja. Hän on asioita paljon analysoiva ja syy-seuraussuhteita pohtiva kouluttaja. Anun tavoitteena on rento, riemukas ja aidosti motivoitunut koira, jolla on kaikissa treeneissä hyvä olla. 

Koiraharrastuslajeista toko on Anun kestosuosikki. Anu on kiinnostunut myös rally-tokosta ja hajuharrastuksista. Koiraharrastuslajeissa Anua kiinnostaa ennen kaikkea se, että miten niitä voi harrastaa mahdollisimman koiralähtöisesti ja siten, että ne tukevat kokonaisvaltaisesti koiran psyykkistä ja fyysistä hyvinvointia.
Koiraharrastusten sijaan Anu tykkääkin puhua koiran harrastuksista ❤️

Anu on kouluttautunut koirahierojaksi ja koirien hyppytekniikkakouluttajaksi. Tänä syksynä hän on aloittanut kouluttautumaan koirien fysiikkavalmentajaksi. Anu on suorittanut eläintenkouluttajan ammattitutkinnon ja aloittaa tänä syksynä myös eläintenkouluttajan erikoisammattitutkintoon valmistavat opinnot. Koirien fysiikkavalmentajana Anu haluaa tukea koiria olemaan kropaltaan rentoja, notkeita ja mahdollisimman terveillä liikemalleilla liikkuvia. Eläintenkouluttajan erikoisammattitutkinnon myötä Anu toivoo voivansa tarjota vieläkin perusteellisempia ja paremmin perusteltuja koulutuksia. 

Lotta Koistinen

Lotta on suorittanut eläintenkouluttajan ammattitutkinnon Taitotalossa. Lisäsi Lotta on opiskellut Suomen Eläinkoulutuskeskuksessa käyttäytymistieteeseen pohjautuvat perusopinnot sekä valmistunut ongelmakoirakouluttajaksi. Näiden opintojen lisäksi Lotta kouluttautuu jatkuvasti lisää eri kouluttajien opeissa. Lotta on aiemmalta koulutukseltaan filosofian maisteri, ja vuosien tutkijatausta eri yliopistoissa antaa hyvät valmiudet oppia uutta ja tarkastella kriittisesti koiriin ja näiden koulutukseen liittyvää tutkimusta.

Lotalle tärkeintä on löytää sellaisia toimintatapoja, jotka lisäävät luottamusta koiran ja ohjaajan välillä. Erityisen lähellä hänen sydäntään ovat kodinvaihtajat ja rescue-koirat, joilla välttämättä ei ole koskaan ollutkaan kotia. Lotan erityisosaamiseen kuuluvat erityisesti erilaiset pelkotilat ja yksinolo-ongelmat. Lotta on kouluttautunut yksinolo-ongelmien hoitoon muun muassa Jenny Jalosen opeissa. Tärkeintä Lotalle on sujuva arki niin ihmisen kuin koirankin näkökulmasta. Hän haluaa auttaa omistajia ymmärtämään koiriaan paremmin, sillä yhteistyö perustuu luottamukseen ja ymmärrykseen. Kotona Lotalla asustelee tällä hetkellä kaksi Romaniasta adoptoitua rescue-koiraa, minkä lisäksi Lotalla on kotihoidossa vaihtelevasti rescue-koiria. Omien kanssa harrastetaan säännöllisen epäsäännöllisesti yhdessä tekemisen ilosta hieman milloin mitäkin: rally-tokoa, noseworkia, doboa – koiran ehdoilla. Lotta kuuluu myös Eläinkouluttajakiltaan, joka on Suomen Eläinkoulutuskeskuksesta hyvin arvosanoin valmistuneiden kouluttajien kansallinen verkosto. Hän kouluttautuu jatkuvasti aktiivisesti lisää, ja onkin käynyt mm. Katriina Tiiran, Tuire Kaimion, Tommy Wirenin ja Miira Hellstenin koulutuksissa.

Milka Tauru

Kuva: MageeKuva Rita Larjava

Milka on koulutukseltaan fysioterapeutti (AMK), joka suorittaa eläinfysioterapian opintojaan (PgDip/MSc) Liverpoolin yliopistossa. Fysioterapeuttina ihmisen ohjaaminen on hänen ammatillista ydinosaamistaan. Koulutusten ohjaajana hän on selkeä, helposti lähestyttävä sekä omaa hyvän taidon luoda oppimistilanteita, joissa osallistujalla on miellyttävä olla. Vilkas keskustelu, kysymykset ja pohdinnat ovat aina läsnä hänen kursseillaan. Tavoitteet sekä keinot niihin pääsemiseksi laaditaan yhdessä asiakkaan kanssa, keskustellen ja ottaen huomioon juuri kyseisen asiakkaan kokonaistilanteen.

Milka harrastaa aktiivisesti palveluskoiralajeja kahden koiransa, australianpaimenkoira Einon ja espanjanvesikoira Hillan kanssa, harrastuslajivalikoimaansa kuuluu näiden lisäksi mm. toko, nosework, sekä verijälki. Milka on kouluttautunut monipuolisesti vuodesta 2014 lähtien eri kouluttajien opeissa positiivisiin koulutusmenetelmiin, koulutustekniikkaan sekä koiran omaehtoisuuden mahdollistamiseen harjoitustilanteissa. Milka on suorittanut Suomen Eläinkoulutuskeskuksen perusopinnot hyvin arvosanoin. Kantavana teemana kaikessa koulutuksessa on, että tehdään yhdessä koiran kanssa koiran ehdoilla.

Sami Stenholm

Koirat ovat aina kiinnostaneet Samia ja heidän perheessä onkin ollut koiria aina, ei niinkään harrastuksien takia vaan he ovat olleet enemmän perheenjäseniä.
Sami eksyi toden teolla kouluttamisen maailmaan ensimmäisen oman australianpaimenkoiransa myötä. Tällöin hän huomasikin pian kuinka palkitsevaa ja kivaa kaikki koiran kanssa tekeminen on ja halusi oppia enemmän! Sami on todella motivoitunut kehittymään ja tavoitteena onkin koko ajan oppia ymmärtämään paremmin koiria. Sami opiskelee eläintenkouluttajan ammatitutkintoon tähtääviä opintoja Taitotalossa ja kouluttautuu jatkuvasti erilaisissa seminaareissa ja koulutuspäivissä. Opinnoissa toisena eläinlajina Samilla on kanat ja kotoa löytyvien kotkottajien kanssa treenaillaankin ahkerasti mm. käsittelyn tukitaitoja. Samilla on australianpaimenkoira Bono, jonka kanssa harrastetaan rally-tokoa ja noseworkiä.

Samille tärkeintä kouluttamisessa on nähdä koiran ja omistajan saumaton yhteistyö, niin että molemmilla on mukavaa. Hyvät arjen taidot, yhteistyö ja luottamus luovat elämänmittaisen perustan ihmisen ja koiran välille ja hän haluaakin antaa keinoja siihen jokaiselle kursseillensa tuleville. Kursseilla koira saa olla koira ja keksitään yhdessä keinot, miten yhteiselo ja harrastaminen sujuisi molempia motivoivalla tavalla! Parhaat tulokset saadaan kouluttamalla koiria positiivisen vahvistamisen keinoin ja kuuntelemalla koiraa, koiran ehdoilla.

Eva Teittinen

Evan erikoisintohimo on kotikoirien kanssa puuhaaminen ja yhä useamman ihmisen saattaminen nykyaikaisen tietämyksen äärelle koirista ja niiden kouluttamisesta. Eva on kouluttanut koiria ja koiranomistajia vuodesta 2016, tehden vuosia myös koirien ulkoilutuksia Turun seudulla. Laaja rotukirjo ja erilaisten elämäntilanteiden näkeminen ovat antaneet Evalle hurjan määrän oppia ja ymmärrystä koirien ja omistajien kanssa toimimisesta.
Harrastuslajeista Eva on perehtynyt erityisesti noseworkiin ja suorittanut mm. Hajutyöskentelyn syventävät opinnot Suomen Eläinkoulutuskeskuksessa. Samassa paikassa valmistui myös Ongelmakoirakouluttajan syventävät opinnot vuonna 2019. Kanoille on naksuteltu ja Dobo-palloilla on hikoiltu. Monia koulutuksia on käyty ja monia tullaan vielä käymään, oppiminen jatkuu!
Eva on rescue-ystävällinen kouluttaja, jonka kotoa löytyy kotimaisen mäyräkoiran lisäksi romanialainen pötkylä. Tuttuja ovat siis tilanteet, joita tulee pennun, kodinvaihtajan ja useamman koiran taloudessa vastaan. Eva toivoo jokaiselle koiralle paljon arkisia virikkeitä ja koiralähtöisiä omistajia, joiden kanssa puuhata koiramaisia juttuja!

Laura Pohjola

Laura on koirankoulutusnörtti, jolle hyvä fiilis, oppiminen ja koiran kuunteleminen on suorittamista tärkeämpää. Lauran omat koirat ovat olleet kodinvaihtajapaimenia, joiden lisäksi Lauralla on ollut reaktiivisia kodinvaihtajia kotihoidossa ja erinäinen määrä hoitokoiria huskystä chihuahuaan. Laura suorittaa tällä hetkellä perusopintoja Suomen Eläinkoulutuskeskuksella.

Laura rakastaa harjoitteiden muokkausta sulavammiksi sekä eri koirille ja eri tilanteisiin sopiviksi ja käyttää mahdollisuuksien mukaan poimimista ja sheippaamista uusien käytösten opettamisessa. Laura harrastaa koiransa Vikin kanssa ”vähän kaikkea” ja onkin innolla aina oppimassa lisää ja testaamassa uusia temppuja ja tukitaitoja. Yhteiset harrastukset luovat pohjan toimivalle arjelle ja antavat lisää ideoita ja motivaatiota koiran arjen virikkeellistämiseen. Hoopersista on nopeasti tulossa Lauran koiran lempiharrastus, jota tehdään pilke silmäkulmassa ja koiralähtöisesti.

Vaikka Laura vasta aloittelee koirakurssien vetäjänä, on hän ohjannut erilaisia ryhmiä ja vetänyt tapahtumia ja kursseja teini-iästä lähtien niin harrastustoiminnassa kuin palkkatyökseen. Kouluttajana Laura on innostava ja luo mahdollisuuksien mukaan hetkiä ja ympäristöjä, jossa kurssilaiset pääsevät yhdessä oivaltamaan.

Annamari Kukko

Annamari on siviiliammatiltaan insinööri ja onkin kiinnostunut koulutuksen pilkkomisesta osatekijöihinsä ja niiden opettamisesta iloisella ja koiralähtöisellä tavalla. Hänelle on tärkeää että sekä koiralla että ihmisellä on työkalupakissaan ne taidot joita koulutuksessa etenemiseen ja arkielämän sujuvuuteen tarvitaan, silloin yhteispeli ja luottamus koiran ja ihmisen välillä ovat parhaimmillaan. Kouluttajana Annamaria kiehtoo sekä koirien että ihmisten yksilöllisyyden huomiointi ja on kiinnostavaa löytää juuri kyseiselle koirakolle sopiva tapa oppia.

Annamarin kotoa löytyy kaksi koiraa: paimenkoiramix ja beauceron, joiden kanssa elämä ei koskaan ole tylsää eikä vauhtia puutu. Kahden koiransa kanssa Annamari on puuhaillut monenlaista tempputreenistä suppilovahveroiden etsintään. Pääharrastukseksi on muodostunut rally-toko, jossa Annamari myös kilpailee. Rally-tokossa miellyttää hyvä fiilis ja tehtävien harjoittelu yhdessä ja onkin ihanaa nähdä kuinka innoissaan koirat siitä ovat. Toinen sydäntä lähellä oleva aihealue on hihnakäytös. Hihnalenkillä vastaan voi tulla melkein mitä tahansa ja siksi Annamarille onkin tärkeää harjoitella etukäteen taidot, joita vaikeissa tilanteissa voi tarvita. Kahden ison ja vauhdikkaan koiran kanssa liikkuminen on saanut Annamarin arvostamaan kunnolla harjoiteltuja pohjataitoja ja ihmisen ja koiran välistä yhteispeliä ja kontaktia, jotka tekevät lenkkeilystä mukavaa ja leppoisaa yhteistä puuhaa josta molemmat osapuolet nauttivat. 

Kouluttajana Annamari on uransa alkutaipaleella, mutta on vuosien aikana kouluttautunut runsaasti eri kouluttajilla ja suorittaa Suomen Eläinkoulutuskeskuksessa käyttäytymistieteeseen perustuvia perusopintoja. Annamari on laajasti innostunut eläintenkoulutuksesta ja on koirien lisäksi kouluttanut mm. marsuja ja omaa myös pitkän taustan hevosten kanssa.

Lina Nikula

Lina on suorittanut eläinkoulutuskeskuksen perusopintoja vuonna 2011 ja Borgå Folkakademin koirakonsultti-koulutuksen vuonna 2015. Alun perin oli tarkoitus opiskella vain itseänsä varten, mutta pikkuhiljaa hän huomasi, että pystyy auttamaan myös muita.
Lina tekee pääasiassa kotikäyntejä Pääkaupunkiseudulla ja auttaa koiranomistajia sekä koirien käytösongelmien kanssa että ennaltaehkäisevästi mm. pentujen ja rescue-koirien kanssa. Välillä Lina keikkailee yksittäisten ryhmätuntien merkeissä Turun päässä.
Linalle on tärkeää huomioida koiran kokonaishyvinvointi kaikessa tekemisessä. Siihen kuuluvat fyysisen terveyden lisäksi myös vahvasti koiran tunnetilat ja henkinen hyvinvointi. Koska Lina on aikasemmalta ammatiltaan mm. työnohjaaja, on myös omistajan pystyvyyden tunteen ja hyvinvoinnin varmistaminen luonnollinen osa koulutusta. Lina kouluttaa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Kouluttajat Tampereella

Emilia Vento

Emilia on suorittanut Suomen eläinkoulutuskeskuksen perusopintoja 2013 ja valmistunut Käyttäytymisanalyyttisen eläinkoulutuksen asiantuntijaksi 2018 (Tampereen yliopisto). Emilia on käynyt vuosien varrella useiden kouluttajien luennoilla sekä koulutuksissa aina kiinnostuneena oppimisen lainalaisuuksista, käyttäytymiseen vaikuttamisesta eettisin keinoin sekä eläinten paremmasta ymmärtämisestä.

Mielenkiintoinen matka koirien maailmaan alkoi 2009 kun kotiin saapui ensimmäinen oma koira, manchesterinterrieri. Tämän aktiivisen terrierin myötä heräsi tarve ja vahva halu löytää kouluttamisen ja oppimisen punaisia lankoja. Lähtökohtaisesti kasvoi tunne, että on oltava olemassa keinoja kouluttaa koiraa yhteistyön kautta ja positiivisin keinoin, ilman konflikteja. Hieman myöhemmin elämään saapui pk collie ja sittemmin vilkas australiankelpie, jotka ovat jälleen omina persooninaan toimineet mainioina opettajina. Emilian omin laji on agility, jota hän on kouluttanut joitakin vuosia positiivisin arvoin, sillä lajista tai tavoitteista riippumatta on tärkeää, että koulutus on kokonaisvaltaisesti kestävää ja hyvinvointia lisäävää kaikille osapuolille. Vuorovaikutuksellinen kanssakäyminen ja positiivinen vahvistaminen tuottaa luottamusta ja toimivan tiimin.

Eveliina Mäki

Eveliina on fysioterapeutti (AMK), joka suorittaa tällä hetkellä eläinfysioterapiaan suuntautuvia jatko-opintoja sekä opiskelee eläintenkouluttajan ammattitutkintoa. Eveliina on kiinnostunut eläimen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, kehon käytöstä sekä kipukäyttäytymisestä. Myös omaehtoisuus eläimen käsittelyssä ja hoitotoimenpiteissä ovat lähellä sydäntä. 

Innostus kouluttamiseen syttyi ensimmäisen oman sheltti-koiran kanssa. Koiran aktivointi ja yhdessä erilaisten temppujen harjoittelu vei lopulta Eveliinan opiskelemaan Pohjois-Savon opistoon eläintenkouluttajalinjalle vuosina 2015-2016. Samalla hän suoritti myös operantin ehdollistamisen workshopit eli tuttavallisemmin kanakurssit 1-4. Tällä hetkellä Eveliinalla on kotona pitkäkarvainen collie, jonka kanssa harjoitellaan arjen taitoja sekä on testailtu rally-tokoa ja nose workia.

Annina Häyrinen

Annina on suorittanut eläintenkouluttajan ammattitutkinnon sekä kouluttanut kursseilla jo useamman vuoden. Eläimet ovat aina kuuluneet Anninan elämään. Ensimmäisen oman koiran hän sai jo vuonna 1985 ja siitä lähtien koirat ovat olleet iso osa elämää. Anninalle on tärkeää rakentaa koiran kanssa hyvä kumppanuus. Koiran luottamus omistajaan ja ympäristöön muodostuu yhteisten hyvien kokemusten kautta. Tavoitteena on rento, iloinen ja itsevarma koira.

Annina on kokeillut monia koiraharrastuslajeja, kunnes löysi oman rakkaan lajin pelastuskoiratoiminnasta. Annina on ollut aktiivisesti mukana pelastuskoiratoiminnassa vuodesta 2007 ja kouluttajana vuodesta 2013. Käyttökoirien koulutus on ollut hurjan mielenkiintoista ja tekniikkakoulutuksen lisäksi isossa roolissa on koiran ja omistajan välinen suhde ja yhteistyö. Käyttökoiran tulee työskennellä omistajalle ja jaksaa tehdä töitä motivoituneesti useita tunteja kerrallaan. Pelastuskoiratoiminnassa Anninan työparina o tällä hetkellä rescuekoira Ira. Hälytysryhmässä he ovat olleet vuodesta 2018 suoritettuaan Virta-käyttöönottotarkastuksen.

Toisena harrastuksena Anninalla on erilaisten hajujen etsintä koirien kanssa. Syksyisin sienet ja tryffelit, muina aikoina taitoja hiotaan nosework hajuja etsimällä.

Kodinvaihtajat ja rescuekoirat ja niiden sopeuttaminen uuteen kotiin on lähellä Anninan sydäntä ja kaksi viimeisintä laumanjäsentä on rescuekoiria Rodokselta. Tällä hetkellä eläinlaumaan kuuluu kolme koiraa, neljä kissaa ja tyttären lemmikki kuningaspyton.

Riikka Ala-Hulkko

Taitotalolta 2022 eläintenkouluttajaksi (at) valmistuneen Riikan kiinnostus eläinkoulutusta kohtaan syntyi käytännön eläinsuojelutoiminnassa kissojen ja koirien kanssa. Arjen haasteiden ratkaisu ja arjen helpottaminen, ihmisten ja eläinten välisten suhteiden sekä eläinten hyvinvoinnin parantaminen onkin Riikan ominta alaa.
Eläinsuojelutoiminta näyttelee yhä hyvin vahvaa osaa Riikan harrastuselämässä. Hän toimii Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistys, PESU ry:llä aktiivina ja tilapäiskotina pääsääntöisesti arkojen ja villiintyneiden kissojen parissa. Riikka on kouluttautunut tutkinnon ulkopuolella mm. Miira Hellstenin ja Karolina Westlundin kursseilla (mm. Advanced Animal Training).
Riikka pitää kissojen hyvinvointiaiheista blogia Pissasirkus.fi ja kirjoittaa sinne laajasti myös eläinsuojeluaiheista.

Annika Wallenius

Annika on suorittanut eläintenkouluttajan ammattitutkinnon ja opiskelee eläintenkouluttajan erikoisammattitutkintoa Taitotalossa. Lisäksi hän on koulutukseltaan projektikoiralinjalta valmistunut eläintenhoitaja (AT) , klinikkaeläinhoitaja (AT) ja suorittanut osatutkinnon koirien ruokinnasta (EAT).
Tällä hetkellä Annikalta löytyy kotoa kolme koiraa, joiden kanssa harrastetaan noseworkia ja pelastuskoiratoimintaa. Nuorin perheenjäsen on belgianpaimenkoira laekenois Kaski, vanhin monirotuinen ja lempeä Jehu ja tyttöenergiaa porukkaan tuo Espanjasta löytynyt monirotuinen Ava.Annika on työskennellyt eläinalalla vuodesta 2014 lähtien ja väliin on mahtunut muun muassa naisten vapaaehtoinen varusmiespalvelus sotakoiranohjaaja-aliupseerina. Koirien lisäksi hän on työskennellyt hevosten, lampaiden, nautojen, kanojen ja monen muun eläinlajin parissa.
Hänen kiinnostuksen kohteitaan ovat erityisesti koirien ruokinta ja kokonaisvaltainen hyvinvointi sekä hajutyöskentely. Hän on kouluttanut monipuolisesti arjen taitoja, ongelmallista käyttäytymistä ja lajikoulutuksista erityisesti noseworkia, tottelevaisuutta sekä jäljestämistä.