Kouluttajat

Pawsiteam on Suomen eläintekouluttajat ry:n jäsen ja sitoudumme kaikissa koulutuksissamme yhdistyksen eettisiin sääntöihin.

Pawsiteam [pɔ:siti:m] ei ole vain nimensä puolesta positiivinen vaan se kiteyttää koko koirakoulumme ideologian – haluamme tuoda kaikkien ulottuville positiivisen vahvistamisen hyödyt ja tekniikat koulutuksessa, jotka perustuvat käyttäytymistieteisiin ja oppimispsykologiaan, sekä pyrkiä opettamaan nämä asiat yksinkertaisesti, hyvässä ilmapiirissä.

Pawsiteam perustettiin tavallisia koiranomistajia varten, auttamaan arjessa ja harrastuksissa. Sydämemme asiana on koirien kokonaisvaltainen hyvinvointi ja positiivinen koulutus tukee tätä, sekä omistajan ja koiran yhteistyön lujittumista. Kouluttajamme ovat alan ammattilaisia ja kouluttautuvat jatkuvasti uusien innovaatioiden parissa, joten meiltä saat varmasti ajankohtaisimman tiedon ja taidon.
Kokemustakin meiltä kaikilta löytyy runsaasti, niin koiramäärissä kuin tunneissa mitattuina.
Käy kurkkaamassa rodut, joita kouluttajamme ovat kouluttaneet.

Anna Sydänheimo

Anna on pienestä pitäen touhunnut eläinten kanssa ja ensimmäinen koira tuli taloon vuonna 1997. Tämän jälkeen on tullut aktiivisesti harrastettua ja koitettua eri lajeja ja koirakokemusta omasta takaa on kertynyt enemmän.  Omia rotuja on ollut bichon frisé, englanninsetteri sekä vanhaenglanninlammaskoirat. Kaikki ovat olleet ja ovat yhä suuria koirapersoonia ja kokemusta on kertynyt valitettavasti paljon mm. kipukäyttäytymisestä ja sairaan koiran kanssa elämisestä ja elämisen virikkeistämisestä. Tällä hetkellä Annan kotoa löytyy 2 vanhaenglanninlammaskoiraa Kidi ja Dudi, sekä samassa taloudessa asustaa myös villakoira Elmo ja tiibetinterrieri Tuikku. Harrastusvalikoimaan kuuluu rally-toko, toko, nose work ja koiratanssi – sekä tietenkin hoitotoimenpiteet.

Koska kaikki Annan koirat ovat olleet turkkikoiria, on myös käsittely ja hoitotoimenpiteet Annalle ihan erityinen sydämen asia. Omaehtoisesta käsittelystä Anna onkin haalinut kaiken tiedon ja osallistunut mahtaviin seminaareihin, jotta pääsee jakamaan tietoa ja taitoa myös eteenpäin. Annan erikoisosaamisalaa onkin käsittely, hoitotoimenpiteet ja omaehtoisuus – ja nämä samat asiat pätevät pitkälti myös näyttelykehissä. Ei ole mitään parempaa, kuin vuorovaikutteisuus näissä hetkissä koiran kanssa ja innokkaasti, aktiivisesti hoitotoimenpiteisiin osallistuva koira! Anna onkin ensimmäisenä Suomessa kouluttanut omaehtoisen käsittelyn kursseja ja päässyt kouluttamaan aiheesta myös mm. eläinlääkäriopiskelijoita.

Koulutus

Anna kouluttajaura alkoi Turun Murrelta sen alkuajoista lähtien, pääasiallisesti rally-tokon ja näyttelykurssien parissa. Tokon koulutusohjaajan pätevyyden hän suoritti 2014 ja kouluttautui rally-tokon koulutusohjaajaksi 2015, ollen ensimmäinen pätevöity koulutusohjaaja Turun seudulla. Näyttelyitä Anna on harrastanut pienestä pitäen enemmän ja vähemmän, ja kouluttautuikin myös kehäsihteeriksi, jossa on päässyt näkemään näyttelyitä aivan eri silmällä.

Ihanat ryhmät ja oivallukset kouluttamisesta onkin vienyt sitten niin mennessään, että Anna opiskeli perusopinnot Suomen Eläinkoulutuskeskuksessa ja siitä luontevana jatkona suoritti eläintenkouluttajan ammattitutkinnon Amiedussa. Syksyllä 2020 Anna aloitti yliopisto-opinnot (BSc) eläinten käyttäytymistieteiden eli etologian koulutusohjelmassa Portsmouthin yliopistossa, Sparhsoltin kampuksella Englannissa. Samankaltaista koulutusta ei toistaiseksi Suomessa ole tarjolla, joten tästä varmasti hyötyy kokonaisvaltaisesti myös niin Pawsiteamin oppilaat, kuin kouluttajatkin!

Anna kouluttautuu myös jatkuvasti lisää ja yrittää osallistua mahdollisimman erilaisiin ja mielenkiintoisiin seminaareihin oppimaan uusia tuulia koulutuksen saralta. Mielenkiintoisimpia koulutuksia ovat olleet mm. IAABC:n kansainvälinen konferenssi Kaliforniassa, Co-operative Care –käsittelyleiri Ruotsissa (Eva Bertilsson ja Laura Monaco Torelli) sekä Do as I Do seminaarit Claudia Fugazzan johdolla.

Anu Rikkilä

Anulla on aktiivista koiraharrastusta vuodesta 1998 asti. Omina rotuina hänellä on ollut irlanninterrieri, bordercollie ja australiankelpie. Omien koirien kanssa hän on kilpaillut tokossa (2 x FI TVA), agilityssä (2 x FI AVA) ja palveluskoirien jälkikokeessa (1 x JK2). Kolme Anun koirista on suorittanut käyttäytymiskokeen (BH) hyväksytysti.

Anu on kokeillut koiriensa myös mejää, vepeä ja pk-hakua. Tällä hetkellä koiraharrastuslajeista erityisessä suosiossa ovat toko, rally-toko, Nose Work ja agility. Koiralähtöiset ja positiiviseen vahvistamiseen perustuvat opetustavat ovat Anulle sydämenasia sekä se, että koira huomioidaan fyysisenä ja psyykkisenä kokonaisuutena. Anun tavoitteena on rento, riemukas ja aidosti motivoitunut koira, jolla on treeneissä hyvä olla.

Vuosien varrella Anu on kouluttautunut muun muassa koirahierojaksi ja koirien hyppytekniikkakouluttajaksi sekä on suorittanut eläintenkouluttajan ammattitutkinnon. Anu on kouluttanut muita ja pitänyt ryhmäkoulutuksia jo yli 10 vuoden ajan ja hänen koulutuksissaan on käynyt paljon eri rotuisia koiria ja erilaisia koirapersoonia.

Anun kirjoittamia koirajuttuja voit lukea hänen sivuiltaan www.koiranhetki.fi

Saara Uljas

Saara kouluttaa rally-tokon valmennusryhmiä ja kursseja, tokokursseja, koiratanssia ja teemakursseja. Saara on myös kiinnostunut erityisesti paimenkoirien rotutyypillisistä käytöksistä. Saara on perehtynyt positiivisiin koulutusmenetelmiin ja koiran ehdoilla tapahtuvaan koulutukseen mm. Jaana Pohjolan ja Jirka Vierimaan opissa. Saara on myös suorittanut käyttäytymistieteeseen pohjautuvat perusopinnot Suomen Eläinkoulutuskeskuksessa ja suorittaa nyt eläintenkouluttajan ammattitutkintoon tähtääviä opintoja Sedussa. Koulutuksen johtoajatuksena on, että harjoittelu on mukavaa ja stressitöntä koirakon molemmille osapuolille, ja kotiin treeneistä lähdetään hyvillä mielin. Rallytokoharrastuksen Saara aloitti 2015, sekä on tämän jälkeen mm. pätevöitynyt rally-tokon koulutusohjaajaksi. Kilpakentillä Saaran korkein saavutus on koiransa kanssa rodun ensimmäinen RTK4-koulutustunnus. Lisäksi Saara harrastaa koiriensa kanssa tokoa (voittajaluokassa), koiratanssia, paimennusta ja jäljestystä.

Lisäksi Saara tarjoaa Pawsiteamilla kynsihuoltoja ja trimmauksia, jotka toteutetaan koiralähtöisesti Pawsiteamin arvomaailman mukaisesti.

Lotta Koistinen

Lotta on opiskellut Suomen Eläinkoulutuskeskuksessa käyttäytymistieteeseen pohjautuvat perusopinnot, sekä valmistui ongelmakoirakouluttajaksi syksyllä 2019. Näiden opintojen lisäksi Lotta kouluttautuu kokoajan lisää eri kouluttajien opeissa ja suorittaa eläintenkouluttajan ammattitutkintoon tähtääviä opintoja Taitotalossa (ent. Amiedu).

Lotalle tärkeintä on löytää sellaisia toimintatapoja, jotka lisäävät luottamusta koiran ja ohjaajan välillä. Erityisen lähellä hänen sydäntä ovat kodinvaihtajat ja rescue-koirat, joilla välttämättä ei ole koskaan ollutkaan kotia. Erilaiset käytöshäiriöt peloista ja fobioista aggressiiviseen käyttäytymiseen ja esimerkiksi pakko-oireiseen käytökseen kiinnostavat Lottaa. Tärkeintä Lotalle on sujuva arki niin ihmisen kuin koirankin näkökulmasta. Hän haluaa auttaa omistajia ymmärtämään koiriaan paremmin, sillä yhteistyö perustuu luottamukseen ja ymmärrykseen. Kotona Lotalla asustelee tällä hetkellä kaksi Romaniasta adoptoitua rescue-koiraa ja Espanjasta adoptoitu galgo, joiden kanssa harrastetaan yhdessä tekemisen ilosta hieman milloin mitäkin: rally-tokoa, noseworkia, doboa – koiran ehdoilla. Lotta kuuluu myös Eläinkouluttajakiltaan, joka on Suomen Eläinkoulutuskeskuksesta hyvin arvosanoin valmistuneiden kouluttajien kansallinen verkosto. Hän kouluttautuu jatkuvasti aktiivisesti lisää, ja onkin käynyt mm. Katriina Tiiran, Tuire Kaimion, Tommy Wirenin, Miira Hellstenin ja Jaana Pohjolan koulutuksissa.

Nina Laiho

Nina on kahden jackrusselin ja yhden hevosen onnellinen kumppani. Ninan perheessä on ollut aina koiria laidasta laitaan, mutta omiksi koiriksi valikoituivat aktiiviset pienet terrierit, joiden päätyö on toimia tallikaverina. Ninalle on tärkeää eläinten kokonaisvaltainen hyvinvointi, jossa huomioidaan sekä lajityypilliset että yksilölliset tarpeet. Omien koiriensa kanssa Nina keskittyy arjen sujuvuuteen omaehtoisten toimien avulla ja opettelee myös nenätyöskentelyä niin koiriensa kuin hevosensa kanssa.

Nina on kouluttanut hevosia omistajineen ympäri Etelä-Suomea positiivisemman koulutuksen pariin jo vuodesta 2017, hän luennoi hevosten hyvinvoinnista ympäri Suomen ja eläintenkouluttajan ammattitutkinnon suorittamisen myötä alkoi toteuttamaan pitkäaikaista haavettaan myös koirien koulutukseen erikoistumisesta. Nina pyrkii tuomaan alalle paitsi lisää asiantuntijuutta positiivisen vahvisteen ja omaehtoisuuden käytöstä jokapäiväisessä yhteiselossa, myös kokonaisvaltaista hyvinvoinnin tarkastelua ja luovaa ongelmatilanteiden ratkaisua. Nina kiinnostaa sekä koirien psyykkiset että fyysiset ominaisuudet ja hän kouluttautuu jatkuvasti lisää molempien aiheiden parissa. Nina suorittaa myös tällä hetkellä eläintenkouluttajan erikoisammattitutkintoon (EAT) tähtääviä opintoja Taitotalossa.

Ninan koulutusjuttuja pääset seuraamaan lisää hänen sivuiltaan https://projecthappyathlete.com/

 

Milka Tauru

Milka on koulutukseltaan fysioterapeutti (AMK), joten ihmisten ohjaaminen on hänen ammatillista ydinosaamistaan. Hän on selkeä ohjaaja, joka tekee aina parhaansa, jotta osallistujalla on koulutustilanteissa helppo ja hyvä olla. Milkalle on tärkeää, että koulutustilanteissa ollaan ”samalla sivulla”, määritellään yhdessä harjoituksen tavoitteet sekä keinot, joilla päästään näihin.

Milka harrastaa aktiivisesti palveluskoiralajeja kahden koiransa, australianpaimenkoira Einon sekä espanjanvesikoira Hillan kanssa. Lisäksi heidän harrastuslajivalikoimaansa kuuluu tottelevaisuuskoulutus sekä verijälki. Milka on kouluttautunut monipuolisesti vuodesta 2014 saakka erilaisten kouluttajien opeissa positiivisiin koulutusmenetelmiin, koulutustekniikkaan sekä koiran omaehtoisuuden hyödyntämiseen koulutuksessa. Kantavana teemana kaikessa koulutuksessa on se, että tehdään yhdessä koiran kanssa koiran ehdoilla. Milka suorittaa myös tällä hetkellä perusopintoja Suomen Eläinkoulutuskeskuksessa.

Sami Stenholm

Koirat ovat aina kiinnostaneet Samia ja heidän perheessä onkin ollut koiria aina, ei niinkään harrastuksien takia vaan he ovat olleet enemmän perheenjäseniä.
Sami eksyi toden teolla kouluttamisen maailmaan ensimmäisen oman australianpaimenkoiransa myötä. Tällöin hän huomasikin pian kuinka palkitsevaa ja kivaa kaikki koiran kanssa tekeminen on ja halusi oppia enemmän! Sami on todella motivoitunut kehittymään ja tavoitteena onkin koko ajan oppia ymmärtämään paremmin koiria. Nyt kotoa löytyy kaksi australianpaimenkoiraa Bono ja Yuma, joiden kanssa harrastetaan rally-tokoa ja noseworkiä.

Samille tärkeintä kouluttamisessa on nähdä koiran ja omistajan saumaton yhteistyö, niin että molemmilla on mukavaa. Hyvät arjen taidot, yhteistyö ja luottamus luovat elämänmittaisen perustan ihmisen ja koiran välille ja hän haluaakin antaa keinoja siihen jokaiselle kursseillensa tuleville. Kursseilla koira saa olla koira ja keksitään yhdessä keinot, miten yhteiselo ja harrastaminen sujuisi molempia motivoivalla tavalla! Parhaat tulokset saadaan kouluttamalla koiria positiivisen vahvistamisen keinoin ja kuuntelemalla koiraa, koiran ehdoilla. Sami kouluttautuu jatkuvasti ja viimeisimpiä ovat mm. Tuire Kaimion, Jirka Vierimaan ja Jaana Pohjolan koulutukset.