Kouluttajat

Pawsiteam on Suomen eläintekouluttajat ry:n jäsen ja sitoudumme kaikissa koulutuksissamme yhdistyksen eettisiin sääntöihin.

Pawsiteam [pɔ:siti:m] ei ole vain nimensä puolesta positiivinen vaan se kiteyttää koko koirakoulumme ideologian – haluamme tuoda kaikkien ulottuville positiivisen vahvistamisen hyödyt ja tekniikat koulutuksessa, jotka perustuvat käyttäytymistieteisiin ja oppimispsykologiaan, sekä pyrkiä opettamaan nämä asiat yksinkertaisesti, hyvässä ilmapiirissä.

Pawsiteam perustettiin tavallisia koiranomistajia varten, auttamaan arjessa ja harrastuksissa. Sydämemme asiana on koirien kokonaisvaltainen hyvinvointi ja positiivinen koulutus tukee tätä, sekä omistajan ja koiran yhteistyön lujitttumista. Kouluttajamme ovat alan ammattilaisia ja kouluttautuvat jatkuvasti uusien innovaatioiden parissa, joten meiltä saat varmasti ajankohtaisimman tiedon ja taidon.

Anna Sydänheimo

Olen pienestä pitäen touhunnut eläinten kanssa ja ensimmäinen koirani tuli taloon vuonna 1997. Tämän jälkeen on tullut aktiivisesti harrastettua ja koitettua eri lajeja ja koirakokemusta omasta takaa on kertynyt enemmän.  Omia rotujani on ollut bichon frisé, englanninsetteri sekä vanhaenglanninlammaskoirat. Kaikki ovat olleet ja ovat yhä suuria koirapersoonia ja kokemusta on kertynyt valitettavasti paljon mm. kipukäyttäytymisestä ja sairaan koiran kanssa elämisestä ja elämisen virikkeistämisestä. Tällä hetkellä kotoa löytyy 3 vanhaenglanninlammaskoiraa Tedi, Kidi ja Dudi, sekä samassa taloudessa asustaa myös villakoira Elmo. Harrastusvalikoimaan kuuluu rally-toko, toko, nose work ja koiratanssi – sekä tietenkin hoitotoimenpiteet.

Koska kaikki koirani ovat olleet turkkikoiria, on myös käsittely ja hoitotoimenpiteet minulle erityinen sydämen asia. Omaehtoisesta käsittelystä olenkin haalinut kaiken tiedon ja osallistunut mahtaviin seminaareihin, jotta pääsen jakamaan tietoa ja taitoa myös eteenpäin. Erikoisosaamisalaani onkin käsittely, hoitotoimenpiteet ja omaehtoisuus – ja nämä samat asiat pätevät pitkälti myös näyttelykehissä. Ei ole mitään parempaa, kuin vuorovaikutteisuus näissä hetkissä koiran kanssa ja innokkaasti, aktiivisesti hoitotoimenpiteisiin osallistuva koira!

Koulutus

Kouluttajaurani alkoi Turun Murrelta sen alkuajoista lähtien, pääasiallisesti rally-tokon ja näyttelykurssien parissa. Tokon koulutusohjaajan pätevyyden suoritin 2014 ja kouluttauduin rally-tokon koulutusohjaajaksi 2015, ollen ensimmäinen pätevöity koulutusohjaaja Turun seudulla. Näyttelyitä olen harrastanut pienestä pitäen enemmän ja vähemmän, ja kouluttauduinkin myös kehäsihteeriksi, jossa olen päässyt näkemään näyttelyitä aivan eri silmällä.

Ihanat ryhmäni ja oivallukset kouluttamisesta onkin vienyt sitten niin mennessään, että aloitin opiskelut Suomen Eläinkoulutuskeskuksessa ja siitä luontevana jatkona suoritin eläintenkouluttajan ammattitutkinnon Amiedussa. 
Kouluttaudun jatkuvasti lisää ja yritän osallistua mahdollisimman erilaisiin ja mielenkiintoisiin seminaareihin oppimaan uusia tuulia koulutuksen saralta. Mielenkiintoisimpia käymiäni koulutuksia ovat mm. IAABC:n kansainvälinen konferenssi Kaliforniassa, Co-operative Care –käsittelyleiri Ruotsissa (Eva Bertilsson ja Laura Monaco Torelli) sekä Do as I Do seminaarit Claudia Fugazzan johdolla.

Anu Rikkilä

Anulla on aktiivista koiraharrastusta vuodesta 1998 asti. Omina rotuina hänellä on ollut irlanninterrieri, bordercollie ja australiankelpie. Omien koirien kanssa hän on kilpaillut tokossa (2 x FI TVA), agilityssä (2 x FI AVA) ja palveluskoirien jälkikokeessa (1 x JK2). Kolme Anun koirista on suorittanut käyttäytymiskokeen (BH) hyväksytysti.

Anu on kokeillut koiriensa myös mejää, vepeä ja pk-hakua. Tällä hetkellä koiraharrastuslajeista erityisessä suosiossa ovat toko, rally-toko, Nose Work ja agility. Koiralähtöiset ja positiiviseen vahvistamiseen perustuvat opetustavat ovat Anulle sydämenasia sekä se, että koira huomioidaan fyysisenä ja psyykkisenä kokonaisuutena. Anun tavoitteena on rento, riemukas ja aidosti motivoitunut koira, jolla on treeneissä hyvä olla.

Vuosien varrella Anu on kouluttautunut muun muassa koirahierojaksi ja koirien hyppytekniikkakouluttajaksi. Tällä hetkellä Anu opiskelee yrittäjän oppisopimuksella eläintenkouluttajaksi. Anu on kouluttanut muita ja pitänyt ryhmäkoulutuksia jo yli 10 vuoden ajan ja hänen koulutuksissaan on käynyt paljon eri rotuisia koiria ja erilaisia koirapersoonia.

Anun kirjoittamia koirajuttuja voit lukea hänen sivuiltaan www.koiranhetki.fi

 

Saara Uljas

Saara kouluttaa rally-tokon valmennusryhmiä, sekä rally-tokon kursseja. Saara on perehtynyt positiivisiin koulutusmenetelmiin ja koiran ehdoilla tapahtuvaan koulutukseen mm. Jaana Pohjolan ja Jirka Vierimaan opissa. Koulutuksen johtoajatuksena on, että harjoittelu on mukavaa ja stressitöntä koirakon molemmille osapuolille. Rallytokoharrastuksen Saara aloitti 2015, sekä on tämän jälkeen mm. pätevöitynyt rally-tokon koulutusohjaajaksi. Kilpakentillä Saaran korkein saavutus on koiransa kanssa rodun ensimmäinen RTK4-koulutustunnus, sekä Saara kuuluu rally-tokon valmennusrenkaaseen. Lisäksi Saara harrastaa koiriensa kanssa tokoa, koiratanssia ja nose workiä. Syksyllä 2019 Saara aloittaa käyttäytymistieteeseen pohjautuvat perusopinnot Suomen Eläinkoulutuskeskuksessa.

 

Lotta Koistinen

Lotta on opiskellut Suomen Eläinkoulutuskeskuksessa käyttäytymistieteeseen pohjautuvat perusopinnot, sekä valmistui ongelmakoirakouluttajaksi syksyllä 2019. Näiden opintojen lisäksi Lotta kouluttautuu kokoajan lisää eri kouluttajien opeissa. Lotalle tärkeintä on löytää sellaisia toimintatapoja, jotka lisäävät luottamusta koiran ja ohjaajan välillä. Erityisen lähellä hänen sydäntä ovat kodinvaihtajat ja rescue-koirat, joilla välttämättä ei ole koskaan ollutkaan kotia. Erilaiset käytöshäiriöt peloista ja fobioista aggressiiviseen käyttäytymiseen ja esimerkiksi pakko-oireiseen käytökseen kiinnostavat Lottaa. Tärkeintä Lotalle on sujuva arki niin ihmisen kuin koirankin näkökulmasta. Hän haluaa auttaa omistajia ymmärtämään koiriaan paremmin, sillä yhteistyö perustuu luottamukseen ja ymmärrykseen. Kotona Lotalla asustelee tällä hetkellä kaksi Romaniasta adoptoitua rescue-koiraa ja Espanjasta adoptoitu galgo, joiden kanssa harrastetaan yhdessä tekemisen ilosta hieman milloin mitäkin: rally-tokoa, noseworkia, doboa – koiran ehdoilla. Lotta kuuluu myös Eläinkouluttajakiltaan, joka on Suomen Eläinkoulutuskeskuksesta hyvin arvosanoin valmistuneiden kouluttajien kansallinen verkosto. Hän kouluttautuu jatkuvasti aktiivisesti lisää, ja onkin käynyt mm. Katriina Tiiran, Tuire Kaimion, Tommy Wirenin, Miira Hellstenin, Jaana Pohjolan ja Tiina Kuusiston koulutuksissa.

Nina Laiho

Nina on kahden jackrusselin ja yhden hevosen onnellinen kumppani. Ninan perheessä on ollut aina koiria laidasta laitaan, mutta omiksi koiriksi valikoituivat aktiiviset pienet terrierit, joiden päätyö on toimia tallikaverina. Ninalle on tärkeää eläinten kokonaisvaltainen hyvinvointi, jossa huomioidaan sekä lajityypilliset että yksilölliset tarpeet. Omien koiriensa kanssa Nina keskittyy arjen sujuvuuteen omaehtoisten toimien avulla ja opettelee myös nenätyöskentelyä niin koiriensa kuin hevosensa kanssa.

Nina on kouluttanut hevosia omistajineen ympäri Etelä-Suomea positiivisemman koulutuksen pariin jo vuodesta 2017, hän luennoi hevosten hyvinvoinnista ympäri Suomen ja eläintenkouluttajan ammattitutkinnon suorittamisen myötä alkoi toteuttamaan pitkäaikaista haavettaan myös koirien koulutukseen erikoistumisesta. Nina pyrkii tuomaan alalle paitsi lisää asiantuntijuutta positiivisen vahvisteen ja omaehtoisuuden käytöstä jokapäiväisessä yhteiselossa, myös kokonaisvaltaista hyvinvoinnin tarkastelua ja luovaa ongelmatilanteiden ratkaisua. Nina kiinnostaa sekä koirien psyykkiset että fyysiset ominaisuudet ja hän kouluttautuu jatkuvasti lisää molempien aiheiden parissa.

Ninan koulutusjuttuja pääset seuraamaan lisää hänen sivuiltaan https://projecthappyathlete.com/